Marilyn Istas

Opleidingen

• Bachelor Maatschappelijk Werk
• Bachelor Toegepaste Psychologie
• Postgraduaat in de Psychodiagnostiek

Over Marilyn Istas

Het kan zijn dat je tegen een aantal obstakels tegenaan loopt; je voelt je anders, je hebt last van woedeaanvallen, moeite met concentratie, prikkelgevoeligheid, ... Je zoekt een verklaring voor deze obstakels en een deel van het antwoord wil ik graag met jou zoeken. Hiervoor stel ik een diagnostisch traject op, op basis van jouw verhaal en jouw noden.

Een diagnose kan rust, opluchting, zelfkennis en een verklaring geven, maar tegelijkertijd wordt de clustering van je problemen onder één naam gezet, deze naam/label kan zwaar vallen. Het is dan belangrijk om te weten dat het niets verandert aan wie je bent. Het gaat erom wat je er mee doet en hoe je ermee omgaat: welke oplossingen en handvaten kunnen werken voor jou. Na een eventuele diagnosestelling staan we stil bij wat jou kan helpen en/of de hulp die er bestaat om je verder op weg te helpen (eventuele doorverwijzing).

Verder geloof ik in het opteren voor procesdiagnostiek: het kan zijn dat je op een bepaald moment in je leven ergens tegenaan loopt maar dit kan, afhankelijk van je context of leeftijd, meer of minder hinder geven tijdens het dagelijks functioneren. Met procesdiagnostiek beschouw je een diagnose niet voor het leven, maar wordt er verder gekeken naar hoe er mee leren omgaan.

Ik ben maatschappelijk werker van opleiding waarna ik een vervolgstudie in de toegepaste psychologie heb afgerond. Ik heb ervoor gekozen om mij te specialiseren in psychodiagnostiek. Om mijn kennis en ervaringen op dit vlak verder uit te breiden volg ik dit jaar een postgraduaat psychodiagnostiek.

Ik hou van het één-op-één contact met mensen waarbij ik een luisterend oor kan zijn en een omgeving kan creëren waar ze zichzelf kunnen zijn. Een persoon bij wie ze zich veilig voelen, bij wie ze zich durven openstellen en zaken aan kunnen toevertrouwen.

Ik interesseer me en behandel voornamelijk aanvragen met betrekking tot het onderzoeken van intelligentie, ADHD/ADD, autisme, de beleving van het kind, ...


Diagnostiek kan zowel in het Frans, Nederlands als Engels doorgaan.

Bij Marilyn Istas kan je terecht voor:

Psychodiagnostiek
• Pesten
Aandacht en ADHD
Autisme
Assertiviteit en Zelfvertrouwen
• Faalangst
• Piekeren
Stress
Zelfmoordgedachten
Misbruik en mishandeling
Angst
Depressie
• Schoolmoeheid

Doelgroep

Diagnostiek:

Baby's
Peuters
Kleuters
Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Talen

Nederlands
Frans

Afspraak maken

Maak een afspraak met Marilyn Istas via de DIGITALE AGENDA.

Contact

Gsm-nummer: 0477218841
E-mail: marilyn.istas@hotmail.com

Marilyn Istas Psychodiagnostiek Antwerpen Deurne

Op zoek naar een

Psychodiagnosticus
in Antwerpen (Deurne)

Bij Marilyn kan je terecht voor psychodiagnostiek voor kinderen (baby's, kleuters, peuters) en jongeren.

Praktijk IPO: Locaties

IPO Deurne

Herentalsebaan 421A
2100 Antwerpen (Deurne)

IPO Willebroek

Nieuwstraat 22
2830 Willebroek 

IPO Kapellen

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapellen

IPO Antwerpen Centrum

Tabakvest 87
2000 Antwerpen